Follow us

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

ΕΥΚΟΛΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι

• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

• 600 γρ. βούτυρο γάλακτος

• 200 γρ. ζάχαρη άχνη

• 600 γρ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα

• 1 ποτηράκι γκραν μαρνιέ

• 3 αβγά

• ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτω σιγά σιγά την άχνη, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, το ποτό, τα αβγά, το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι.

Γίνεται μια πολύ ωραία και μαλακή ζύμη.

Πλάθω τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλω.

Βάζω λαδόκολλα στο ταψί και ακουμπάω έναν έναν τους κουραμπιέδες.

Βάζω το ταψί στον φούρνο και τους ψήνω για 25 - 30 λεπτά περίπου.

Μόλις ψηθούν, τους αφήνω να κρυώσουν.

Σε ένα ταψί βάζω ζάχαρη άχνη. Παίρνω έναν έναν κουραμπιέ και τον βουτάω μέσα στην άχνη.

Μεταφέρω τους κουραμπιέδες σε μια πιατέλα και με ένα μικρό σουρωτηράκι τούς πασπαλίζω με λίγη άχνη ακόμα.

Τους σκεπάζω με μεμβράνη.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.