ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικά

• 2 κιλά κυδώνια

• 2 κιλά ζάχαρη

• 5 - 6 φύλλα αρμπαρόριζας

• 400 γρ. Κουκουνάρια & αμύγδαλα ασπρισμένα

• 1 ποτήρι νερό

• ½ ποτήρι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε λεπτές λωρίδες (όπως τις τηγανητές πατάτες).

Βάζω μια κατσαρόλα με το νερό και τα κυδώνια στη φωτιά και τα αφήνω να μαλακώσουν.

Προσθέτω τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τους ξηρούς καρπούς και τα αφήνω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις δέσει το σιρόπι (βράζω για 25 - 30 λεπτά), σβήνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει εντελώς, το μεταφέρω σε βάζα.

Επίσης...

Μαρμελάδα Φράουλα

Η συνταγή για μαρμελάδα φράουλα.

Περγαμόντο Γλυκό

Πώς θα φτιάξεις γλυκό περγαμόντο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

Γιαουρτόγλυκο με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξεις γιαουρτογλυκό με δαμάσκηνα.

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

Σουφλέ με Γλυκό Κεράσι

Η συνταγή για σουφλέ με γλυκό κεράσι.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.