Follow us

"Χιονισμένα" Μπισκοτάκια με Μαρμελάδα

Η συνταγή για «χιονισμένα» μπισκοτάκια με μαρμελάδα.

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

Υλικά

•250 γρ. βούτυρο λιωμένο

•250 γρ. ζάχαρη

•350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

•2 αβγά

•λίγο αλάτι

•200 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (ό,τι έχω)

•200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

•100 γρ. σοκολάτα τριμμένη

•ξύσμα πορτοκαλιού

•½ ποτηράκι γκραν μαρνιέ

•ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 160°C.

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζω στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάω πολύ καλά.

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, τα αβγά, λίγο αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα, το ξύσμα, το ποτό και το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Τα ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου και φτιάχνω μια ωραία μαλακή ζύμη. Απλώνω στον πάγκο τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη.

Κάνω μικρά κεφτεδάκια, τα πατάω με το χέρι μου και τα μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνω γύρω στα 15 λεπτά.

Τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Μετά παίρνω ένα ένα μπισκοτάκι, απλώνω στη μια πλευρά του 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και σκεπάζω με ένα άλλο μπισκοτάκι.

Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με άχνη.

Ανάβω τον φούρνο στους 160°C.

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζω στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάω πολύ καλά.

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, τα αβγά, λίγο αλάτι, τους ξηρούς καρπούς, τη σοκολάτα, το ξύσμα, το ποτό και το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Τα ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου και φτιάχνω μια ωραία μαλακή ζύμη. Απλώνω στον πάγκο τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη.

Κάνω μικρά κεφτεδάκια, τα πατάω με το χέρι μου και τα μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνω γύρω στα 15 λεπτά.

Τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Μετά παίρνω ένα ένα μπισκοτάκι, απλώνω στη μια πλευρά του 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και σκεπάζω με ένα άλλο μπισκοτάκι.

Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με άχνη.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.