ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

•1 ποτήρι του νερού λάδι

•2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό

•1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη

•1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι

•1 κουτ. σούπας ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι

Για το σιρόπι

•2½ ποτήρια του νερού ζάχαρη

•4 ποτήρια του νερού νερό

•2 ξυλαράκια κανέλας

•1 πορτοκαλόφλουδα

Εκτέλεση

Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα.

Προσθέτω την τριμμένη κανέλα, το κουκουνάρι και το ξύσμα και ανακατεύω συνέχεια.

Για το σιρόπι έχω βράσει στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την πορτοκαλόφλουδα.

Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη.

Βράζω για 2 - 3 λεπτά και μετά έτσι όπως είναι καυτό το σιρόπι το ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, που επίσης είναι καυτό.

Αφού ρίξω στην κατσαρόλα το ζεστό σιρόπι, τη σκεπάζω και την αφήνω πάνω στη φωτιά για 3 - 4 λεπτά ακόμα.

Σβήνω τη φωτιά, βάζω τον χαλβά στη φόρμα και τον αφήνω να κρυώσει.

Tip

Θέλει μεγάλη προσοχή όταν βάζω το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν νηστεύετε, ο χαλβάς τρώγεται υπέροχα και με λιωμένη σοκολάτα.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.

Η πιο Απλή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για την πιο απλή γαλατόπιτα.