Follow us

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

•1 κιλό πορτοκάλια

•1 κιλό ζάχαρη

•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού

•1 ποτήρι του νερού νερό

•2 κουτ. σούπας γκραν μαρνιέ

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζω και τα ξύνω ελαφρά με τον τρίφτη.

Βάζω στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και μόλις βράσει βάζω τα πορτοκάλια και τα αφήνω για 10 - 12 λεπτά περίπου.

Μετά τα σουρώνω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα κόβω σε φέτες.

Κόβω προσεκτικά με ένα ψαλίδι τις ίνες που εξέχουν και βγάζω τα κουκούτσια.

Βάζω στη φωτιά το νερό και τη ζάχαρη.

Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη και μετά βάζω μέσα και τις φέτες του πορτοκαλιού.

Τα βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και το ποτό, αφήνω να πάρει 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.

Αφήνω την κατσαρόλα στην άκρη, να κρυώσει το γλυκό.

Την άλλη μέρα ελέγχω το γλυκό, κι αν δω ότι δεν έχει δέσει καλά το σιρόπι, το ξαναβράζω.

Προσέχω να μη διαλυθούν οι φέτες πορτοκαλιού.

Αποστειρώνω ένα βάζο και μεταφέρω εκεί το γλυκό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.