ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

3 ξινόμηλα

2 κόκκινα μήλα

3 κ.σ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

3 κ.σ. σταφίδες

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

7 - 8 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

100 γρ. καρυδόψιχα

2 - 3 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C. Βάζω το βούτυρο σε ταψί, το βάζω στον φούρνο να λιώσει και μετά το βγάζω από τον φούρνο. Προσοχή! Όχι να κάψει, απλώς να λιώσει το βούτυρο.

Κόβω τα μήλα σε ροδέλες, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα στρώνω κυκλικά στο ταψί, τη μία ροδέλα δίπλα στην άλλη.

Ανακατεύω το νερό με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιχύνω τις ροδέλες των μήλων.

Από πάνω ρίχνω εναλλάξ ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες, κονιάκ και καρυδόψιχα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ετοιμάζω και τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνω πολύ καλά.

Απλώνω τη ζύμη πολύ καλά πάνω από τη μηλόπιτα και βάζω το ταψί στον φούρνο για 30 - 35 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνω 5 λεπτά και μετά τη γυρίζω ανάποδα, ώστε τα μήλα να έρθουν από πάνω.

Καθώς είναι χλιαρή, απλώνω από πάνω τη μαρμελάδα και την πασπαλίζω με την άχνη.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.