ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

3 ξινόμηλα

2 κόκκινα μήλα

3 κ.σ. νερό

χυμό από 1 λεμόνι

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

3 κ.σ. σταφίδες

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

4 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

7 - 8 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

100 γρ. καρυδόψιχα

2 - 3 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C. Βάζω το βούτυρο σε ταψί, το βάζω στον φούρνο να λιώσει και μετά το βγάζω από τον φούρνο. Προσοχή! Όχι να κάψει, απλώς να λιώσει το βούτυρο.

Κόβω τα μήλα σε ροδέλες, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα στρώνω κυκλικά στο ταψί, τη μία ροδέλα δίπλα στην άλλη.

Ανακατεύω το νερό με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιχύνω τις ροδέλες των μήλων.

Από πάνω ρίχνω εναλλάξ ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες, κονιάκ και καρυδόψιχα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ετοιμάζω και τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνω πολύ καλά.

Απλώνω τη ζύμη πολύ καλά πάνω από τη μηλόπιτα και βάζω το ταψί στον φούρνο για 30 - 35 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνω 5 λεπτά και μετά τη γυρίζω ανάποδα, ώστε τα μήλα να έρθουν από πάνω.

Καθώς είναι χλιαρή, απλώνω από πάνω τη μαρμελάδα και την πασπαλίζω με την άχνη.

Επίσης...

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαουρτόγλυκο με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξεις γιαουρτογλυκό με δαμάσκηνα.

Σουφλέ με Γλυκό Κεράσι

Η συνταγή για σουφλέ με γλυκό κεράσι.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.