ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας

1 κιλό χαλβά αμύγδαλου

2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα

1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη

100 γρ. βούτυρο

ζάχαρη άχνη προαιρετικά

Εκτέλεση

Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια.

Τον αναμιγνύουμε με τα καρύδια τα δαμάσκηνα και την κανέλα.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φύλλα.

Τα ξεδιπλώνουμε και τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.

Παίρνουμε ένα φύλλο και αφού λιώσουμε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε.

Βάζουμε στη μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μίγμα του χαλβά.

Απλώνουμε το μίγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες.

Διπλώνουμε πάνω στο χαλβά τις δύο μακριές πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.