ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας

1 κιλό χαλβά αμύγδαλου

2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα

1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη

100 γρ. βούτυρο

ζάχαρη άχνη προαιρετικά

Εκτέλεση

Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια.

Τον αναμιγνύουμε με τα καρύδια τα δαμάσκηνα και την κανέλα.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φύλλα.

Τα ξεδιπλώνουμε και τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.

Παίρνουμε ένα φύλλο και αφού λιώσουμε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε.

Βάζουμε στη μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μίγμα του χαλβά.

Απλώνουμε το μίγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες.

Διπλώνουμε πάνω στο χαλβά τις δύο μακριές πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.