ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Υλικά

2 κιλά καρύδια ψίχα

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

1 κουταλιά γαρίφαλα κοπανισμένα

1 κουταλιά κανέλα κοπανισμένη

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

1 κιλό φύλλο

1 κιλό ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι:

3/4 κιλού ζάχαρη

1/2 κιλό νερό

Εκτέλεση

Eτοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, τη βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Kόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, βάζουμε στο καθένα από μια κουταλίτσα γέμιση και σμίγουμε τις άκρες τους και τις κολλάμε με λίγο νερό καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Tα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20’.

Όταν τα βγάλουμε τα βουτάμε προσεκτικά στο σιρόπι που έχουμε έτοιμο τα αφήνουμε μόνο 2’ και τα βγάζουμε στην πιατέλα.

Tα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.