ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

ΜΑΛΕΜΠΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

1 ποτήρι του νερού νισεστέ

7 ποτήρια νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη

Για το σιρόπι και το σερβίρισμα

2 1/2 ποτήρια νερό

1 1/3 ποτήρι του νερού μέλι

1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο

1 φλούδα λεμόνι

300 γρ. αμύγδαλα και φιστίκια ψίχα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Την αδειάζουμε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6’-7’.

Προσθέτουμε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Περιχύνουμε την κρέμα με το σιρόπι (κρύο).

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.

Σμυρνέικα Τσουρεκάκια

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικα τσουρεκάκια.