ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

ΜΑΛΕΜΠΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

1 ποτήρι του νερού νισεστέ

7 ποτήρια νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη

Για το σιρόπι και το σερβίρισμα

2 1/2 ποτήρια νερό

1 1/3 ποτήρι του νερού μέλι

1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο

1 φλούδα λεμόνι

300 γρ. αμύγδαλα και φιστίκια ψίχα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Την αδειάζουμε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6’-7’.

Προσθέτουμε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Περιχύνουμε την κρέμα με το σιρόπι (κρύο).

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.