ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

ΜΑΛΕΜΠΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

1 ποτήρι του νερού νισεστέ

7 ποτήρια νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη

Για το σιρόπι και το σερβίρισμα

2 1/2 ποτήρια νερό

1 1/3 ποτήρι του νερού μέλι

1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο

1 φλούδα λεμόνι

300 γρ. αμύγδαλα και φιστίκια ψίχα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα το νισεστέ με το νερό και τη μαστίχα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο νισεστές.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Την αδειάζουμε σε ρηχό ταψάκι και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι, βράζοντας 6’-7’.

Προσθέτουμε το ανθόνερο, τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει 1-2 βράσεις ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Περιχύνουμε την κρέμα με το σιρόπι (κρύο).

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.