ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Υλικά

2 κιλά αλεύρι

200 γρ μαγιά νωπή

1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος

8 αυγά + 4 κρόκους

600 γρ.-700 γρ. ζάχαρη

1/2 κιλό γάλα

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. μαστίχα

1 1/2 κ.σ. μαχλέπι

1 αυγό αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια γούβα στη μέση.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Παίρνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα τσουρέκια σε κοτσίδες.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά.

Τα αλείφουμε με το αυγό, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.