ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

180 γρ. φρέσκια μαγιά

1 φακελάκι αποξηραμένη μαγιά

1 1/2 κιλό αλεύρι

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια

λίγη βανίλια

6 αυγά

250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ζεσταμένο αλλα όχι καυτό

διάφορα αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι αλεύρι κι αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.

Βάζουμε σε τάπερ τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα και τα αυγά χτυπημένα καλά.

Σε λεκανίτσα ρίχνουμε 1 1/2 κιλό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης και το χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε διπλώνοντας.

Τέλος περιχύνουμε τη ζύμη με το ζεστό βούτυρο διπλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να διπλασιαστεί η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και σχηματίζουμε ορθογώνια.

Πασπαλίζουμε με κανελο-ζάχαρη και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ανάμεικτα φρούτα ψιλοκομμένα.

Τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό και ενώνουμε σε σχήμα κουλούρας.

Κάνουμε με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού 15 κοψιές στην περιφέρεια του κύκλου σχηματίζοντας πέταλα, δεν κόβουμε μέχρι τέρμα.

Γυρίζουμε τα πέταλα στο πλάι κατά την ίδια φορά έτσι ώστε το ένα να καλύπτει λίγο το άλλο.

Αφήνουμε να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με μείγμα αυγού γάλακτος και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μπήγουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.