ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακές Καντάδες

Πώς θα φτιάξετε παραδοσιακές καντάδες.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ

Υλικά

1 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος

1 1/2 κούπα ελαφρύ λάδι ελιάς ή σπορέλαιο

3/4 κούπας ζάχαρη

1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ μαστίχας

1 κούπα αλυσίβα που θα την φτιάξετε αφού βράσετε 2 κ.σ στάχτη από ξύλα κοσκινισμένη, με ενάμιση ποτήρι νερό για 2 λεπτά, θα το αφήσετε να κατασταλάξει και παίρνετε το καθαρό νερό.

1 βανίλια

1 κ.γλ. σόδα

1300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

2 κούπες αλεσμένα καρύδια

1 κούπα αλεσμένο καβουρδισμένο σουσάμι

1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

προαιρετικά λίγο γαρίφαλο σκόνη

μέλι αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι

Για το πασπάλισμα:

Ανθόνερο και μπόλικη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι.

Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε την αλισίβα, το ξύσμα, το κονιάκ ή το λικέρ και τη βανίλια.

Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Ανοίγουμε φύλλο από τη ζύμη μας πάχους μισού εκατοστού και το κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ σε κύκλους.

Βάζουμε σε κάθε κύκλο ένα μικρό κουταλάκι απ’ τη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-190 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ένα ταψί κάθε φορά.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με μπόλικο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.