ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

ΑΠΛΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

Υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)

1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα

3 κουτ.σούπας ζάχαρη

λίγη κανέλα

λίγο γαρύφαλο σκόνη

Για το σιρόπι:

1 1/2 ποτήρι νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού μέλι

1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

2 καρφιά γαρύφαλο

Εκτέλεση

Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.

Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στο πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας. Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.

Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα.

Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά).

Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσου.

Αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.

Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.

Ψωμί με Άρωμα Τσουρέκι

Αν σου γλιτώσει και δεν το φας όλο τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, τρώγεται σαν εναλλακτικό του κέικ ή μαζί με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα στο πρωινό.