Follow us

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

ΜΗΛΟΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ

Υλικά

2 ώριμα μήλα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 ποτήρι σπορέλαιο

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

1 1/2 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μπέικιν

1/2 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες

1/2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδι τριμμένο

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με ένα κουτάλι αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.

Όταν η ζύμη μας πάψει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.

Τα πλάθουμε στο σχήμα του κουραμπιέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.