ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πουγκιά

Η συνταγή για γλυκά πουγκιά.

ΠΟΥΓΚΙΑ

Υλικά

Για το φύλλο:

4 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

1 αυγό

1 πορτοκάλι, το χυμό

1 λεμόνι, το χυμό

1/4 κούπας ούζο

Για τη γέμιση:


1 1/2 κούπα αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη

2-3 μανταρίνια, τις φλούδες

1 κούπα ψίχα από άσπρο, μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη

1 κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα

Για το σιρόπι της γέμισης:


1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1/2 κούπα μέλι

Για το τηγάνισμα:


αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα:

λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το φύλλο τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και το βούτυρο.

Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το ούζο.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε καλά.

Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νεράκι, μέχρι να γίνει μέτρια. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες των μανταρινιών και τις ανακατεύουμε με την αμυγδαλόψιχα, τα ολόκληρα αμύγδαλα και την τριμμένη ψίχα του ψωμιού.

Για το σιρόπι της γέμισης. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου.

Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Όταν δέσει το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αμυγδάλων.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά φύλλα.

Τα κόβουμε σε δίσκους, διαμέτρου 8 εκ. βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.

Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.

Τηγανίζουμε τα πουγκιά σε καυτό λάδι, 2-3 κάθε φορά, επί 2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.