ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξετε κουραμπιέδες αμυγδάλου.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

350 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. φυτίνη

3 βανίλιες

150 γρ. τσίπουρο

500 γρ. αμύγδαλα (όχι ξεφλουδισμένα) καβουρντισμένα

1 κιλό αλεύρι

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη:

ανθόνερο ή ροδόνερο (προαιρετικά)

500 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.