ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βασιλόπιτα με Φρούτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για βασιλόπιτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

250 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

6 αυγά

3 κ.σ. κονιάκ

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 γιαούρτι

1 φαρίνα

2 κουταλάκια μπέικιν

1/2 κούπα ινδική καρύδα

1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια μαζί

λίγο γαρίφαλο

λίγη κανέλα

5 γλυκά ξερά δαμάσκηνα

5 ξερά βερίκοκα

5 σύκα ξερά, όλα αυτά ψιλοκομμένα

1 χούφτα ξανθές σταφίδες

1 χούφτα μαύρες σταφίδες

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και την καρύδα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35 νούμερο.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε να στρώσει παντού το ίδιο.

Βάζουμε το νόμισμα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.

Βυθίζουμε ένα ξυλάκι η μαχαίρι και αν βγει στεγνό η βασιλόπιτα μας ψήθηκε.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.