Follow us

Γεμιστά Γλυκάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά γλυκάκια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

5 ποτήρια λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού

1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

1 φλιτζάνι βούτυρο

μισό λεμόνι στυμμένο

λίγο αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση:

μέλι

1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

κανέλα

ζεστό νερό

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει, 5-7 λεπτά περίπου.

Μετά ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά για τη ζύμη ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να πλάθεται εύκολα και να μην "σπάει".

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε μισή κούπα τριμμένα καρύδια, προσθέτουμε μέλι και κανέλα και ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό ώστε να λιώσει το μέλι και να μπορούμε να ανακατέψουμε το μείγμα.

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και φτιάχνουμε μπαλάκια μικρά.

Τοποθετούμε ένα ένα τα μπαλάκια στην παλάμη μας και πιέζουμε με το δείκτη στο κέντρο ώστε να γίνει ένα βαθούλωμα.

Βάζουμε λίγη γέμιση και τα κλείνουμε από πάνω πιέζοντας τις άκρες για να πάρουν σχήμα οβάλ.

Τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά περιθώριο η μία από την άλλη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά.

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστές, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.