ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Aμυγδαλωτοί Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες

Η συνταγή για αμυγδαλωτούς παραδοσιακούς κουραμπιέδες.

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά

600 γρ. αμύγδαλα ψίχα

600 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

225 γρ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. κανέλλα

1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Xτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Pίχνουμε τους κρόκους ένα έναν, καθώς και την κανέλλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10’.

Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι σε ζάχαρη άχνη και τους βάζουμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.