ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ξεροτήγανα της Γιαγιάς

Η συνταγή για ξεροτήγανα της γιαγιάς.

ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

3 ποτήρια (του νερού) ζάχαρη

3 ποτήρια (του νερού) γιαούρτι

1 κ.γ. μπεικιν παουντερ

4 αυγά

1 κ.γ σόδα

1 φλ. λάδι

αλεύρι όσο πάρει

ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)

λίγη βανίλια (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι.

Προσθέτουμε και το μπέικιν παουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.

Βάζουμε τα αυγά, τη σόδα και το λάδι (το ξύσμα και τη βανίλια).

Τα χτυπάμε βάζουμε αλεύρι, μέχρι να γίνουν μια ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ χοντρό, και κόβουμε ρόμβους. Στη μέση του ρόμβου κάνουμε μια τρυπούλα.

Παίρνουμε την μία άκρη του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα.

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.