Follow us

Τάρτα Αρωματική με Κυδώνια

Η συνταγή για μία αρωματική τάρτα με κυδώνια.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, φαρίνα

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γ. μπέικιν

1 βάζο του 1/2 κιλού γλυκό τριφτό κυδώνι αραιωμένο σε σιγανή φωτιά με λίγο νεράκι να μην είναι πολύ πηχτό και να απλώνεται εύκολα στο ταψί

2 χούφτες αμύγδαλα φιλέ

1 κουταλιά αλεύρι για το πασπάλισμα του ταψιού

ελάχιστο βούτυρο που αλείφουμε το ταψί πριν το αλεύρωμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά, και φτιάχνουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που την στρώνουμε στο ταψάκι που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.

Στρώνουμε να πάει η ζύμη παντού πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.

Κατόπιν απλώνουμε με ένα κουτάλι το κυδώνι και το σιρόπι του, ώστε να πάει παντού.

Από επάνω πασπαλίζουμε με άψητο αμύγδαλο φιλέ κομμένο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο και η ζύμη γύρω-γύρω.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.