ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανταΐφι σε Μπουκιές

Η συνταγή για κανταΐφι σε μπουκιές.

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

3/4 του πακέτου φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

400 γρ. περίπου καρύδια ή αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια νερό

4 φλιτζάνια ζάχαρη

φλούδα από ένα λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κανταΐφι ώστε να μπορούμε να παίρνουμε μικρές τουφίτσες και το σκεπάζουμε με πετσέτα να μην ξεραθεί.

Παίρνουμε μία λωρίδα από το κανταΐφι και την τυλίγουμε στον αντίχειρα μας, ώστε να φτιαχτεί μια φωλίτσα, τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τη γεμίζουμε με 2 ή 3 καρύδια και συνεχίζουμε τη διαδικασία βάζοντας τις μπουκίτσες τη μία δίπλα στην άλλη ώσπου να τελειώσει το κανταΐφι.

Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις μπουκίτσες. Αν περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε στο ταψί.

Ψήνουμε τα κανταϊφάκια στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν αρκετά.

Όσο ψήνονται οι μπουκίτσες ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Όταν βγάλουμε τα κανταϊφάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να το τραβήξουν.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.