ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ένα Τέλειο Τραγανό Εκμέκ

Πώς θα φτιάξετε ένα τέλειο τραγανό εκμέκ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ

Υλικά

600 γρ. κανταίφι

300 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

5 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:

1 1/2 λίτρο γάλα

6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου

5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

3 κρόκους

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη:

σαντιγί

αμύγδαλα φιλέ ψημένο

Εκτέλεση

Ξύνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.