ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ένα Τέλειο Τραγανό Εκμέκ

Πώς θα φτιάξετε ένα τέλειο τραγανό εκμέκ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ

Υλικά

600 γρ. κανταίφι

300 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

5 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:

1 1/2 λίτρο γάλα

6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου

5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

3 κρόκους

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη:

σαντιγί

αμύγδαλα φιλέ ψημένο

Εκτέλεση

Ξύνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.