Follow us

Σοκολατίνα με Μαλακή Βάση

Πώς θα φτιάξετε σοκολατίνα με μαλακή βάση.

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΜΑΛΑΚΗ ΒΑΣΗ

Υλικά

Για τη βάση:

125 γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα σε σκόνη

100 γρ. άχνη

60 γρ. ασπράδι αυγού

50 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

10 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. κουκουνάρια

Για τη σοκολατένια κρέμα

250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή (υπάρχει στα σ/μ αν δεν βρείτε μπορεί να χρησιμοποιήσετε 1 φάκελο γκαρνί ανακατεμένο με το μισό γάλα από ότι αναφέρει η συσκευασία περίπου 50 ml ώστε να έχετε ενα παχύρρευστο μείγμα)

Για τη διακόσμηση:

σαντιγί

κακάο ή ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε την κουβερτούρα.

Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι 25 εκ. (αν θέλουμε στρώνουμε και λαδόκολλα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι σκληραίνει λίγο η επιφάνεια (προσοχή να μην την παραψήσουμε).

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα 250 ml κρέμας να ζεσταθούν μέχρι το σημείο βρασμού και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα διπλωτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό αναμιγνύουμε μέσα την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

Μεταφέρουμε τη βάση σε πιατέλα προσεχτικά για να μη σπάσει.

Ξανά βάζουμε το τσέρκι και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.

Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει και μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε κακάο.

Στολίζουμε με σαντιγί ή ότι άλλο θέλουμε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.