ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακό Κλωστάρι

Η συνταγή για παραδοσιακό κλωστάρι.

ΚΛΩΣΤΑΡΙ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 κιλό φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια κανέλα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλο ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Πασπαλίζουμε το φύλλο που βουτυρώσαμε με το μείγμα και το τυλίγουμε ρολό.

Το βάζουμε στο ταψί όπως είναι ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι, αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού.

Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσουμε όλο το ταψί. Όταν θα γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με ένα πινέλο, βούτυρο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε το κλωστάρι να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.

Επίσης...

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Μπουγάτσα με Κρέμα Σοκολάτας

Η συνταγή για τέλεια μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας.