ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακό Κλωστάρι

Η συνταγή για παραδοσιακό κλωστάρι.

ΚΛΩΣΤΑΡΙ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 κιλό φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια κανέλα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλο ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Πασπαλίζουμε το φύλλο που βουτυρώσαμε με το μείγμα και το τυλίγουμε ρολό.

Το βάζουμε στο ταψί όπως είναι ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι, αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού.

Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσουμε όλο το ταψί. Όταν θα γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με ένα πινέλο, βούτυρο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε το κλωστάρι να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.