Follow us

Σοκολατένια Aπόλαυση

Πώς θα φτιάξετε ένα άκρως σοκολατένιο γλυκό.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Υλικά

Για τη βάση

1/2 πακέτο βούτυρο

1 κουβερτούρα

2 αυγά

1/2 φλ.τσαγ. ζάχαρη

1/2 φλ.τσαγ. αλεύρι

1/2 φλιτζ. καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο

Για την κρέμα :

1 μόρφατ

1 ζαχαρούχο γάλα

1/2 πακέτο κακάο

1 κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη:

2 κουβερτούρες

2 κ.σ. βούτυρο

1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε, και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε καλά τη φόρμα για τούρτες που βγαίνει το στεφάνι.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, στην κάτω θέση, 15-20 λεπτά, όχι παραπάνω.

Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κέντρο μένει ρευστό σαν ωμό και μπορεί να βουλιάξει και λίγο, μη φοβηθείτε.

Eτοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει, προθέτουμε το ζαχαρούχο και μετά το κακάο κοσκινισμένο.

Τέλος την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση (τη βάση αν θέλουμε τη ραντίζουμε με λίγο ποτό, κονιάκ) και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει.

Για την επικάλυψη, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Βγάζουμε το στεφάνι από το γλυκό και ρίχνουμε τη σάλτσα πρώτα στο κέντρο, και μετά προς τις άκρες, αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια για ομορφιά.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο να κολλήσει.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.