ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καττιμέρι

Πώς θα φτιάξετε καττιμέρι.

ΚΑΤΤΙΜΕΡΙ

Υλικά

2 1/2 κιλά αλεύρι χωριάτικο

1 κούπα αραβοσιτέλαιο

2 κουταλιές ζάχαρη

1 1/2 κουταλιά αλάτι

ζάχαρη

ελαιόλαδο

κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν τρίμμα.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.

Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο.

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.

Παίρνουμε τη μια άκρη του φύλλου και το γυρνάμε προς τα μέσα, περίπου στο 1/3 του φύλλου.

Κάνουμε ακριβώς το ίδιο από την απέναντι πλευρά, σταυρώνοντας τις δυο άκρες.

Στη συνέχεια παίρνουμε την άλλη άκρη και την κλείνουμε στη μέση.

Στο τέλος κάνουμε το ίδιο και με την τελευταία άκρη και κλείνουμε σαν φάκελο.

Το ανοίγουμε πάλι λιγάκι για να γίνουν ένα τα φύλλα.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, γυρνώντας το πολλές φορές για να ψηθούν καλά όλα τα φύλλα και να καραμελώσει η ζάχαρη.

Επίσης...

Φανουρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη Φανουρόπιτα.

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.