Follow us

Μπουρεκάκια με Κρέμα

Πώς θα φτιάξετε υπέροχα μπουρεκάκια με κρέμα.

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό

35 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αυγό και 1 ασπράδι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

1/4 κ.γ. αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 12 γρ φρέσκια μαγιά

625 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κροκό με λίγο νερό αραιωμένο για το άλειμμα

λίγη άχνη για το πασπάλισμα

10 κ.σ. γεμάτες κρέμα, (τύπου γαλακτομπούρεκο) όποια εμείς θέλουμε συνταγή

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά και περιμένουμε λίγο να αφρίσει.

Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, και τη μαγιά με το γάλα και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι πλέον και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

Κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό.

Τη χωρίζουμε σε 9-10 κομμάτια.

Τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια, όχι πολύ χοντρά 3-4 χιλιοστά και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γεμάτη από την κρέμα.

Γυρίζουμε το ζυμαράκι μας και καλύπτουμε την κρέμα, κλείνοντας την με τα χέρια μας.

Κόβουμε τη ζύμη μας με ένα μαχαίρι σε λωρίδες όχι όμως μέχρι το τέλος της ζύμης. Τα γυρίζουμε ρολό και φτιάχνουμε το μπουρεκάκι μας.

Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.