Follow us

Μπουγάτσα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για νόστιμη μπουγάτσα πορτοκαλιού.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

1/2 ποτήρι σπορέλαιο

2 ποτήρια ζάχαρη

3 κουταλακια κανέλα

1 κουταλάκι γαρίφαλο

1 φακελάκι μπέικιν

1 κουταλάκι σόδα

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού,

χοντροκομμένο καρύδι

1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρίφαλο, ξύσμα.

Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.

Ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Ανακατεύουμε και το καρύδι. Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι.

Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.