ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπαμπάδες με Ρούμι

Η συνταγή για τους πιο επικούς μπαμπάδες με ρούμι.

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

Υλικά

Για τους μπαμπάδες

250 ml γάλα

130ml κρέμα γάλακτος

12 γρ. αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

30 γρ. μαγιά νωπή

400 γρ. αυγά

810 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

240 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

1 λίτρο νερό

1/2 κιλό ζάχαρη

200 ml ρούμι (ιδανικά παλαιωμένο)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, και όταν λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει το σιρόπι μας προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Προχωράμε με τους μπαμπάδες: Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.

Αφαιρούμε τη ζύμη μας από το μίξερ και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και το σκεπάζουμε να φουσκώσει. Όταν το μίγμα διπλασιαστεί γεμίζουμε τα φορμάκια. Ψήσιμο στους 180°C με αέρα, για περίπου 30’.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’.

Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σε ζεστούς μπαμπάδες ή ζεστό σιρόπι σε κρύους μπαμπάδες. Γαρνίρουμε με σαντιγί.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.