ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπαμπάδες με Ρούμι

Η συνταγή για τους πιο επικούς μπαμπάδες με ρούμι.

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

Υλικά

Για τους μπαμπάδες

250 ml γάλα

130ml κρέμα γάλακτος

12 γρ. αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

30 γρ. μαγιά νωπή

400 γρ. αυγά

810 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

240 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

1 λίτρο νερό

1/2 κιλό ζάχαρη

200 ml ρούμι (ιδανικά παλαιωμένο)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, και όταν λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει το σιρόπι μας προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Προχωράμε με τους μπαμπάδες: Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.

Αφαιρούμε τη ζύμη μας από το μίξερ και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και το σκεπάζουμε να φουσκώσει. Όταν το μίγμα διπλασιαστεί γεμίζουμε τα φορμάκια. Ψήσιμο στους 180°C με αέρα, για περίπου 30’.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’.

Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σε ζεστούς μπαμπάδες ή ζεστό σιρόπι σε κρύους μπαμπάδες. Γαρνίρουμε με σαντιγί.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.