ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπαμπάδες με Ρούμι

Η συνταγή για τους πιο επικούς μπαμπάδες με ρούμι.

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

Υλικά

Για τους μπαμπάδες

250 ml γάλα

130ml κρέμα γάλακτος

12 γρ. αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

30 γρ. μαγιά νωπή

400 γρ. αυγά

810 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

240 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

1 λίτρο νερό

1/2 κιλό ζάχαρη

200 ml ρούμι (ιδανικά παλαιωμένο)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, και όταν λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει το σιρόπι μας προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Προχωράμε με τους μπαμπάδες: Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.

Αφαιρούμε τη ζύμη μας από το μίξερ και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και το σκεπάζουμε να φουσκώσει. Όταν το μίγμα διπλασιαστεί γεμίζουμε τα φορμάκια. Ψήσιμο στους 180°C με αέρα, για περίπου 30’.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’.

Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σε ζεστούς μπαμπάδες ή ζεστό σιρόπι σε κρύους μπαμπάδες. Γαρνίρουμε με σαντιγί.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.