ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανίτες με Μέλι και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με μέλι και καρύδια.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 ml γάλα

2 αυγά

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

μέλι

καρύδια ψιλοκομμένα

ζάχαρη

κανέλα

300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε τη βανίλια στο μίγμα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει.

Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λάδι.

Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη, καρύδια.

Περιχύνουμε με μέλι.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.