ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανίτες με Μέλι και Καρύδια

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με μέλι και καρύδια.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 ml γάλα

2 αυγά

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

μέλι

καρύδια ψιλοκομμένα

ζάχαρη

κανέλα

300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε τη βανίλια στο μίγμα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει.

Παίρνουμε χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λάδι.

Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη, καρύδια.

Περιχύνουμε με μέλι.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.