ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μηλόκρεμα

Πώς θα φτιάξετε μηλόκρεμα.

ΜΗΛΟΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για τη βάση:

1 κιλό μήλα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

κανέλα

1 φακελάκι καραμέλα από τη συσκευασία της έτοιμης κρέμας καραμελέ

Για την κρέμα:

1 λίτρο φρέσκο γάλα

3 κρόκους αυγού

4 κουταλιές κορν φλαουερ

3 κουταλιές ζάχαρη

βανίλια

Για την επικάλυψη:

3 ασπράδια αυγού

2 κουταλιές ζάχαρη

αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τα μήλα το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και όση κανέλα θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα μήλα.

Απλώνουμε στη βάση του πυρέξ την έτοιμη καραμέλα.

Αδειάζουμε τα μήλα στο πυρέξ, αφού τα στραγγίζουμε από τα ζουμιά τους και τα στρώνουμε καλά στη βάση.

Ετοιμάζουμε την κρέμα και με αυτή καλύπτουμε τα μήλα.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγγα και καλύπτουμε την κρέμα.

Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα.

Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο (στο γκριλ) και παρακολουθούμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα, κρατώντας ένα ποτήρι γάλα και το βάζουμε να βράζει.

Χτυπάμε καλά σε μπολ τους κρόκους με τη βανίλια και αραιώνουμε καλά με το ποτήρι γάλα που κρατήσαμε.

Διαλύουμε στο μείγμα των κρόκων το κορν φλάουερ.

Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στο γάλα που βράζει.

Ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.