ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόπιτα

Πώς θα φτιάξετε κανελόπιτα.

ΚΑΝΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

8 αυγά

1 κούπα λάδι

4 κουταλιές βιτάμ

2 κούπες ζάχαρη

1 ποτήρι φάντα

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

3-4 φλιτζάνια αλεύρι

φαρίνα απ

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι, το βιτάμ και τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.

Ρίχνουμε ένα ένα τ’ αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Τη σόδα τη διαλύουμε στο κονιάκ.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση για μια ώρα περίπου στους 175 βαθμούς.

Όταν κρυώσει τη ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.