ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Καλαμποκιού με Ξερά Φρούτα και Καρύδια

Η συνταγή για νόστιμο χαλβά καλαμποκιού με ξερά φρούτα και καρύδια.

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Υλικά

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες σιμιγδάλι καλαμποκιού

1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

8 κ.σ. μέλι

3 1/2 κούπες νερό

1 ξυλαράκι κανέλας και 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)

από 1/2 κούπα καρύδια, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης

4 ξερά βερίκοκα

2 ξερά γλυκά δαμάσκηνα κομμένα κομμάτια

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλαράκι κανέλας και τα γαριφαλάκια.

Διαλύουμε εκεί μέσα το μέλι και κλείνουμε το μάτι.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη 1,5 κουτ. αλεύρι για να το ροδίσουμε.

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφαιρούμε από το νερό το ξύλο κανέλας και τα μοσχοκάρφια.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι σιγά και ανακατεύοντας.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ενιαία η μάζα και την αδειάζουμε σε μια φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια ή φορμάκια.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Γεμιστά Μπισκότα με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα.

Μπουγάτσα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για νόστιμη μπουγάτσα πορτοκαλιού.

Περισσότερα από

Γλυκά

Νηστίσιμη Σιροπιαστή Μηλόπιτα

Η συνταγή για νηστίσιμη σιροπιαστή μηλόπιτα.

Μηλόκρεμα

Πώς θα φτιάξετε μηλόκρεμα.

Mοναδική Λεμονόπιτα

Η συνταγή για μοναδική λεμονόπιτα.

Πάστα Φλώρα

Η συνταγή για απίστευτη πάστα φλώρα.

Γλυκό με Γιαούρτι και Δαμάσκηνα

Η συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό με γιαούρτι και δαμάσκηνα.

Αμυγδαλωτά Μανταρινιού

Πώς θα φτιάξετε αμυγδαλωτά μανταρινιού.

Υπέροχος Χαλβάς με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε υπέροχο χαλβά με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Χαλβάς με Μήλα

Η συνταγή για χαλβά με μήλα.

Χαλβάς με Χουρμάδες και Βερίκοκα

Η συνταγή για χαλβά με χουρμάδες και βερίκοκα.

Φραουλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξετε φραουλένιο χαλβά.