ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με καρύδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 βανίλια άρωμα

1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο

3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.

Ρίχνουμε το μίγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Όταν το μίγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.