ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με καρύδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 βανίλια άρωμα

1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο

3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.

Ρίχνουμε το μίγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Όταν το μίγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.