ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με καρύδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 βανίλια άρωμα

1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο

3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.

Ρίχνουμε το μίγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Όταν το μίγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.