ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξετε μελένιο χαλβά.

ΜΕΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 κ.σ. λάδι

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

4 κούπες νερό

1 κούπα μέλι

1 κουτάλι ταχίνι

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

1 κλωναράκι κανέλας

3-4 γαρίφαλα

1 κ.γ. σκόνη κανέλας

λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλας, το γαρίφαλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα χρυσάφι χρώμα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

Το αφήνουμε λίγο μέχρι να το πιει όλο, μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Δηλαδή να γίνει ένα μίγμα που να μαζευτεί γύρω από το κουτάλι.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση το σουσάμι ή το λιναρόσπορο (δεν βάζουμε λάδι) και τοποθετούμε το χαλβά από πάνω.

Με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά.

Ξαναβάζουμε μια στρώση σουσάμι πάνω, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη.

Το κόβουμε βαθιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.