ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξετε μελένιο χαλβά.

ΜΕΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 κ.σ. λάδι

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

4 κούπες νερό

1 κούπα μέλι

1 κουτάλι ταχίνι

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

1 κλωναράκι κανέλας

3-4 γαρίφαλα

1 κ.γ. σκόνη κανέλας

λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλας, το γαρίφαλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα χρυσάφι χρώμα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

Το αφήνουμε λίγο μέχρι να το πιει όλο, μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Δηλαδή να γίνει ένα μίγμα που να μαζευτεί γύρω από το κουτάλι.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση το σουσάμι ή το λιναρόσπορο (δεν βάζουμε λάδι) και τοποθετούμε το χαλβά από πάνω.

Με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά.

Ξαναβάζουμε μια στρώση σουσάμι πάνω, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη.

Το κόβουμε βαθιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.