ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξετε μελένιο χαλβά.

ΜΕΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

2 κ.σ. λάδι

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

4 κούπες νερό

1 κούπα μέλι

1 κουτάλι ταχίνι

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

1 κλωναράκι κανέλας

3-4 γαρίφαλα

1 κ.γ. σκόνη κανέλας

λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό το ταχίνι, το κλωναράκι κανέλας, το γαρίφαλο και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα χρυσάφι χρώμα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

Το αφήνουμε λίγο μέχρι να το πιει όλο, μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Δηλαδή να γίνει ένα μίγμα που να μαζευτεί γύρω από το κουτάλι.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση το σουσάμι ή το λιναρόσπορο (δεν βάζουμε λάδι) και τοποθετούμε το χαλβά από πάνω.

Με ένα κουτάλι το στρώνουμε καλά.

Ξαναβάζουμε μια στρώση σουσάμι πάνω, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη.

Το κόβουμε βαθιά και το βάζουμε στο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.