Follow us

Χαλβάς με Χουρμάδες και Βερίκοκα

Η συνταγή για χαλβά με χουρμάδες και βερίκοκα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Υλικά

1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκοπανισμένη

2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

1 φλιτζ. ψιλοκομμένα βερίκοκα ξερά

2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

3 κ.σ. ούζο

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. χουρμάδες ξεροί και ψιλοκομμένοι

1 φλιτζ. λάδι

χυμό από 1 λεμόνι και 1 κομμάτι από τη φλούδα του

4 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το ούζο και τον γλυκάνισο.

Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, μαζί με την αμυγδαλόψιχα, τους χουρμάδες και τα βερίκοκα.

Ανακατεύουμε το μίγμα στην κατσαρόλα συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ο χαλβάς και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το ζεστό χαλβά σε φόρμα και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι.

Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.