ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Aπαιτητικός Χαλβάς με Oύζο

Η συνταγή για έναν απαιτητικό χαλβά με ούζο.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

Υλικά

1 ποτήρι νισιστέ

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι λάδι

μια χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα

1 σφηνάκι ούζο

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, διαλύουμε το νισιστέ στο κρύο νερό για να μη σβολιάσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κατακάτσει το νισιστέ.

Το μίγμα θα αρχίσει να πήζει και σύντομα θα γίνει ένα πηχτός χυλός που θα κοχλάζει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου το μίγμα να γίνει διάφανο.

Αν είναι λευκό-θολερό, ο χαλβάς θα είναι αμαγείρευτος.

Παράλληλα, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι και τα βγάζουμε ώστε να μην καούν.

Προς το τέλος ρίχνουμε με προσοχή το λάδι που καβουρντίσαμε τα αμύγδαλα και το ενσωματώνουμε με προσεκτικές κινήσεις.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το ούζο και τις βανίλιες.

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα (δεν τα ρίχνουμε νωρίτερα, διότι δε θα μείνουν τραγανά).

Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν τον ξεφορμάρουμε, τον πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.