ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Aπαιτητικός Χαλβάς με Oύζο

Η συνταγή για έναν απαιτητικό χαλβά με ούζο.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΟΥΖΟ

Υλικά

1 ποτήρι νισιστέ

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι λάδι

μια χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα

1 σφηνάκι ούζο

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, διαλύουμε το νισιστέ στο κρύο νερό για να μη σβολιάσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κατακάτσει το νισιστέ.

Το μίγμα θα αρχίσει να πήζει και σύντομα θα γίνει ένα πηχτός χυλός που θα κοχλάζει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου το μίγμα να γίνει διάφανο.

Αν είναι λευκό-θολερό, ο χαλβάς θα είναι αμαγείρευτος.

Παράλληλα, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι και τα βγάζουμε ώστε να μην καούν.

Προς το τέλος ρίχνουμε με προσοχή το λάδι που καβουρντίσαμε τα αμύγδαλα και το ενσωματώνουμε με προσεκτικές κινήσεις.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το ούζο και τις βανίλιες.

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα (δεν τα ρίχνουμε νωρίτερα, διότι δε θα μείνουν τραγανά).

Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν τον ξεφορμάρουμε, τον πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.