ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβαδο-Τρουφάκια με Κουκουνάρι

Η συνταγή για χαλβαδο-τρουφάκια με κουκουνάρι.

ΧΑΛΒΑΔΟΤΡΟΥΦΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Υλικά

150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

5 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι:

1 φλιτζ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο

1 1/2 φλιτζ. νερό

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη:

1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το νερό προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί.

Δεν χρειάζεται να βράσει απλά να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού, σβήνουμε το μάτι, όμως δεν αποσύρουμε, για να παραμείνει ζεστό το σιρόπι.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις το σιμιγδάλι καβουρδιστεί, μετά από περίπου 4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι.

Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το σιρόπι και να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε κατά μέρος για 5- 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει o χαλβάς χλιαρός, για να μπορέσουμε να τον "δουλέψουμε" με τα χέρια.

Απλώνουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια σε ένα ρηχό πιάτο.

Με γάντια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα του χαλβά και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τα οποία περνάμε πάνω στα κουκουνάρια, ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Βάζουμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.