ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Σουμάδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με σουμάδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ

Υλικά

2 ποτήρια σιμιγδάλι

4 ποτήρια νερό

2 ποτήρια σουμάδα

κανέλα

3-4 κουταλιές λάδι

1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τις 3-4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα τρία.

Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.

Τα αδειάζουμε σε πιάτο πάνω στο οποίο έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και τα βάζουμε σε φόρμα.

Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το ραντίζουμε με κανέλα.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.