Follow us

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

3 αυγά

2 φρυγανιές τριμμένες

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο

1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 ξύλο κανέλας

5 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.

Έπειτα το ξύσμα, τα καρύδια, τα σιμιγδάλι, τις φρυγανιές τριμμένες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια, φτιάχνουμε το σιρόπι και με καυτό σιρόπι περιχύνουμε το γλυκό.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.