ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

3 αυγά

2 φρυγανιές τριμμένες

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο

1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 ξύλο κανέλας

5 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.

Έπειτα το ξύσμα, τα καρύδια, τα σιμιγδάλι, τις φρυγανιές τριμμένες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια, φτιάχνουμε το σιρόπι και με καυτό σιρόπι περιχύνουμε το γλυκό.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.