ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

3 αυγά

2 φρυγανιές τριμμένες

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο

1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 ξύλο κανέλας

5 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.

Έπειτα το ξύσμα, τα καρύδια, τα σιμιγδάλι, τις φρυγανιές τριμμένες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια, φτιάχνουμε το σιρόπι και με καυτό σιρόπι περιχύνουμε το γλυκό.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.