ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με μαρμελάδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό ή 1 φλιτζ. χοντρό και 1 φλιτζ. ψιλό

1 φλιτζ. λάδι

Για το σιρόπι:

1 3/4 φλ. ζάχαρη

4 1/2 φλ. νερό

1 ξυλάκι κανέλα

χυμό λεμόνι

Για το γλάσο:

1 φλιτζ. μαρμελάδα κατά προτίμηση κεράσι ή φράουλα

1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντάς το 5 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα ασπρισμένα ή σταφίδες ή κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι.

Εδώ θέλει προσοχή να μην καούμε.

Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε σε κατσαρολάκι μικρό τη μαρμελάδα και το κονιάκ, ανακατεύοντας να γίνει αραιό, ρευστό μίγμα.

Αφήνουμε και αυτό να κρυώσει λίγο.

Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια ατομικά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με 2 κ.σ. γλάσο.

Επίσης...

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.