ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με μαρμελάδα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό ή 1 φλιτζ. χοντρό και 1 φλιτζ. ψιλό

1 φλιτζ. λάδι

Για το σιρόπι:

1 3/4 φλ. ζάχαρη

4 1/2 φλ. νερό

1 ξυλάκι κανέλα

χυμό λεμόνι

Για το γλάσο:

1 φλιτζ. μαρμελάδα κατά προτίμηση κεράσι ή φράουλα

1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντάς το 5 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα ασπρισμένα ή σταφίδες ή κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι.

Εδώ θέλει προσοχή να μην καούμε.

Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε σε κατσαρολάκι μικρό τη μαρμελάδα και το κονιάκ, ανακατεύοντας να γίνει αραιό, ρευστό μίγμα.

Αφήνουμε και αυτό να κρυώσει λίγο.

Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια ατομικά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με 2 κ.σ. γλάσο.

Επίσης...

Υπέροχα Σεκέρ Παρέ

Πώς θα φτιάξεις υπέροχα σεκέρ παρέ.

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Γρήγορα Μελομακάρονα

Η συνταγή για γρήγορα και νόστιμα μελομακάρονα.

Εύκολοι Κουραμπιέδες

Πώς θα φτιάξεις εύκολους κουραμπιέδες.

Ρυζόγαλο με Ξύσμα Πορτοκαλιού

Η συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού.

Σβίγκοι με Αμύγδαλα

Η συνταγή για σβίγκους με αμύγδαλα, την ελληνική εκδοχή των σου.

Τηγανίτες με Πετιμέζι

Πώς θα φτιάξεις τηγανίτες με πετιμέζι.

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξεις σιμιγδαλένιο χαλβά.

Γρήγορο Σουφλέ

Η συνταγή για ένα θαυμάσια και γρήγορο σουφλέ.

Οι Απόλυτες Τηγανίτες

Πώς θα φτιάξεις τις απόλυτες τηγανίτες.