ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μυζήθρα Ανάλατη

Η συνταγή για χαλβά με ανάλατη μυζήθρα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

230 γρ. βούτυρο

2 φλιτζ. τσαγιού νερό

8 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό

500 γρ. μυζήθρα ανάλατη

2 βανίλιες

κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη μυζήθρα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός.

Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.