ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μυζήθρα Ανάλατη

Η συνταγή για χαλβά με ανάλατη μυζήθρα.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

230 γρ. βούτυρο

2 φλιτζ. τσαγιού νερό

8 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό

500 γρ. μυζήθρα ανάλατη

2 βανίλιες

κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη μυζήθρα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός.

Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Επίσης...

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Crema Catalana

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή της Crema Catalana.