Follow us

Φραουλένιος Χαλβάς

Πώς θα φτιάξετε φραουλένιο χαλβά.

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Υλικά

50 ml αραβοσιτέλαιο

500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

500 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

1/2 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη για τις φράουλες

Για το σιρόπι:

1 λίτρο νερό

400 γρ. ζάχαρη

1 ξυλαράκι κανέλας

2-3 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο μόλις κοχλάσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε κατσαρόλα -σε δυνατή φωτιά- βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε βέβαια τη κανέλα και τα μοσχοκάρφια), την κανέλα, το αλάτι και τις φράουλες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάζουμε σε φόρμα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.