ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Λεμονάτος

Η συνταγή για λεμονάτο χαλβά.

ΧΑΛΒΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

Υλικά

1 κούπα ηλιέλαιο

2 κούπες σιμιγδάλι

1 κούπα ζάχαρη

2 φακέλα φρουί ζελέ λεμόνι

4 κούπες καυτό νερό

ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Διαλύουμε τη ζάχαρη και το ζελέ στο καυτό νερό και το ρίχνουμε προσεχτικά γιατί πιτσιλάει, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και βάζουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.