ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια με Χαλβά του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια με χαλβά του μπακάλη, σε διάφορες παραλλαγές.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα φρέσκια

Γέμιση α’:

150 γρ. χαλβά

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Γέμιση β΄:

3-4 κ.σ. ταχίνι

4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

λίγη κανέλα

Γέμιση γ΄:

2 μήλα τριμμένα

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

5-6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

κανελογαρίφαλο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

Πολτοποιούμε το χαλβά με ένα πιρούνι-ή αντίστοιχα τρίβουμε τα μήλα-,ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε όποια γέμιση θέλουμε.

Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη για να κόψουμε καλύτερα τις φέτες.

Κόβουμε φέτες και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Επίσης...

Φανουρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη Φανουρόπιτα.

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.