ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρολάκια με Χαλβά του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια με χαλβά του μπακάλη, σε διάφορες παραλλαγές.

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα φρέσκια

Γέμιση α’:

150 γρ. χαλβά

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Γέμιση β΄:

3-4 κ.σ. ταχίνι

4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

λίγη κανέλα

Γέμιση γ΄:

2 μήλα τριμμένα

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

5-6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

κανελογαρίφαλο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

Πολτοποιούμε το χαλβά με ένα πιρούνι-ή αντίστοιχα τρίβουμε τα μήλα-,ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε όποια γέμιση θέλουμε.

Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη για να κόψουμε καλύτερα τις φέτες.

Κόβουμε φέτες και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.