ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλευρο-χαλβάς με Πετιμέζι

Η συνταγή για αλευρο-χαλβά με πετιμέζι.

ΑΛΕΥΡΟΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 ποτήρια αλεύρι

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι πετιμέζι

3 ποτήρια νερό

1 κ.σ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

καρύδι

κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει και μόλις πάρει βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 για να διατηρηθεί ζεστό μέχρι να καβουρδίσουμε το αλεύρι.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα βαθιά όπου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις το ελαιόλαδο κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα κάνοντας γρήγορες κινήσεις, για να μην μας καεί.

Μόλις το αλεύρι ροδίσει καλά ρίχνουμε, με πολύ προσοχή, το σιρόπι σε 2 με 3 δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα.

Όταν το μίγμα αρχίσει να δένει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Το μίγμα μας θα σφίξει αρκετά.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε κουταλιές και με το χέρι δίνουμε το σχήμα του κουταλιού.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι, ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.