ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Καραμελένιος

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο καραμελένιο χαλβά.

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΟΣ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή ανάμικτο

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 ξυλάκια κανέλα

1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα, να ξανθύνει.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τζίντζερ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον εξής τρόπο: αφήνουμε πρώτα να πιάσει λίγο κάτω η ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε φέρνοντας προς τα πάνω το μίγμα.

Επαναλαμβάνουμε ώσπου να πάει παντού η ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία μία τις κούπες το νερό.

Το θέλουμε δροσερό για να παγώσει τη ζάχαρη και να δημιουργήσει κομμάτια καραμέλας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.

Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει.

Αφαιρούμε την κανέλα και στρώνουμε σε φόρμα.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.