ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς Καραμελένιος

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο καραμελένιο χαλβά.

ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΟΣ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή ανάμικτο

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 ξυλάκια κανέλα

1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα, να ξανθύνει.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τζίντζερ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον εξής τρόπο: αφήνουμε πρώτα να πιάσει λίγο κάτω η ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε φέρνοντας προς τα πάνω το μίγμα.

Επαναλαμβάνουμε ώσπου να πάει παντού η ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία μία τις κούπες το νερό.

Το θέλουμε δροσερό για να παγώσει τη ζάχαρη και να δημιουργήσει κομμάτια καραμέλας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.

Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει.

Αφαιρούμε την κανέλα και στρώνουμε σε φόρμα.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.