ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμποκόπιτα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε καλαμποκόπιτα με μέλι.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

2 κούπες καλαμποκάλευρο

4 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. σπορέλαιο

1 και 1/2 κούπα γάλα

1 αυγό

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/3 κούπας βούτυρο

1/2 κούπα μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, το αυγό και το σπορέλαιο.

Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Ελέγχουμε το ψήσιμο της πίτας, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο της, που πρέπει να βγαίνει στεγνό.

Έχουμε λιώσει σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο με το μέλι και περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο.

Την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως, αλλά περιμένουμε να κρυώσει για να βγάλουμε τα κομμάτια από το ταψί και να έχει απορροφηθεί πλήρως το μείγμα του βουτύρου-μελιού.

Επίσης...

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Μπουγάτσα με Κρέμα από Καβουρδισμένο Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξετε μπουγάτσα με κρέμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

Αφράτο και Σιροπιαστό Γλυκάκι

Η συνταγή για αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι.

Το Τέλειο Πολίτικο Σάμαλι

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο σάμαλι.

Γιαουρτόπιτα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.

Η Πατσαβουρόπιτα του Παππού

Μία συνταγή για παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα.

Φλογέρες με Καρύδι

Πώς θα φτιάξετε φλογέρες με καρύδι.

Η Πλούσια Μελαχρινόπιτα

Η συνταγή για μία πλούσια μελαχρινόπιτα.

Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.