ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπιτικά Μπουρεκάκια με Καρύδι και Μέλι

Η συνταγή για νόστιμα σπιτικά μπουρεκάκια με καρύδι και μέλι.

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

600 γρ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 πρέζα αλάτι

νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια καρυδόψιχα

2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλο

μέλι

έξτρα μέλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη σόδα, το αλάτι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και μ’ ένα ποτήρι ή με κουπ πατ κόβουμε σε στρόγγυλα κομματάκια.

Κοπανάμε στο γουδί την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και λίγο μέλι ώστε να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Βάζουμε σε κάθε κομματάκι ζύμης γέμιση, κολλάμε τις άκρες της ζύμης και τα διπλώνουμε σε κυλινδράκια.

Τα ψήνουμε σε πολύ σιγανό φούρνο να μείνει άσπρη η ζύμη.

Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και ρίχνουμε τομέλι.

Επίσης...

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Ρολάκια του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια του μπακάλη.

Μαλεμπί με Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μαλεμπί με ξηρούς καρπούς.

Γλυκές Κανταϊφένιες Μπάλες

Πώς θα φτιάξετε γλυκές κανταϊφένιες μπάλες.

Απλά Μπακλαβαδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο απλά μπακλαβαδάκια.

Γεμιστό Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε γεμιστό τσουρέκι.

Πανεύκολα Τσουρέκια με Φαρίνα

Η συνταγή για πανεύκολα τσουρέκια με φαρίνα.